Cand iti trebuie formularul A1?

Formularul A1 si obtinerea lui poate sa ne dea foarte multe batai de cap mai ales din cauza actelor extrem de multe si variate pe care trebuie sa le depunem in dosar. Insa daca facem o incursiune in lista actelor ne vom da seama ca nu este atat de complicat mai ales pentru ca in cazul firmelor cat si a persoanelor fizice autorizate care doresc sa solicite un astfel de act si anume formularul A1, se cer acte cu care angajatorii de regula se tot confrunta peste tot cand au nevoie de ceva anume.

Cum se obtine formularul A 1 sau care sunt conditiile pe care legea le prevede si la este el bun ne raspund profesionistii din domeniu de la firmele de intermediere. Insa atunci cand ai nevoie de un formular A1, cu siguranta stii si pentru ce este el bun, implicit te ajuta, pe tine ca si firma, sa detasezi muncitorii sau un singur muncitor pentru prestarea de anumite servicii, pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene. Legile insa se modifica de la an la an, iar cei care activeaza in domeniu sunt constienti de acest lucru si cu siguranta, oricat de iritant ar fi, fac tot posibilul sa fie in termeni legali si sa functioneze conform noilor norme europene.

Formularul A1, din cate stim, a fost inlocuirea formularului E101. Desigur ca cei care au incheiat formulare E101, care inca nu au depasit termenul impus de lege nu trebuie sa se panicheze deoarece acestea sunt inca valabile, dar formularul A1 nu face decat sa aduca cateva completari si restrictii in plus pentru firmele care urmeaza sa detaseze angajati pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene. Exista si cateva exceptii pe care legea le prevede, iar una dintre acestea este reprezentata de faptul ca daca un muncitor urmeaza sa desfasoare activitate in alt stat mai putin de opt zile atunci el nu va mai avea nevoie de formularul A1.

Astrologia si logica holisticei

Intregul este deopotriva „sursa si principiul explicative'' a adevaratei astrologii.  Dupa cum o intelegem noi,  si dupa cum probabil a fost intotdeauna inteleasa de cei care i-au cercetat semnificatia cea mai profunda,  adevarata astrologie este matematica totalitatii,  Este „logica holistica" in opozitie cu „logica intelectuala" a actualei civilizatii occidentale.  

Ea lucreaza cu intreguri,  studiaza armonia structurala cresterea,  dezvoltarea si dezintegrarea sau transfigurarea intregurilor - indiferent daca acestea sunt organisme biologice obisnuite sau intreguri mai inalte sub aspect mental si spiritual.  Logica intelectuala lucreaza cu „parti",  logica holistica cu intreguri.  Toate propozitiiie intelectual-logice,  cum spune Bertrand Russel,  sunt in mod fundamental tautologii.  Ele pun in ecuatie judecati referitoare la domeniul „partilor".  Ele observa ca partile se potrivesc bine din punct de vedere cauzal una cu cealalta.  Sunt propozitii strict analitice si sunt perfect adaptate la conceptia mecanicista a lumii - care va ramane intotdeauna un factor esential in cunoasterea umana
Acest concept,  atat de puternic (aproape exclusiv) dezvoltat in civilizajia europeana (si prototipurile sale grecesti),  este un minunat instrument de cunoastere.  Dar numai un instrument.  El nu ne face sa intelegem realitatea.  El stabileste doar o baza pentru „onestitatea intelectuala" in abordarea realitajii.  El ajuta la indepartarea cresterilor parazite ale emotionalismului subiectiv,  care corupe atat de usor orice tip de cunoastere vitala.  Filtreaza apele cunoasterii,  ca sa spunem asa; sau,  intr-un alt sens,  este un esafodaj care ridica cunoasterea la un plan cu adevarat uman
Logica intelectuala si ideea de stricta cauzalitate (rezultatul ei) sunt instrumente minunate pentru antrenarea unei minti clare precum cristalul,  oneste si ne-emationale sau ne-devotionale.  Ele servesc la extirparea miraculosului,  a falsitatii religioase,  a mintii tribale.  Dar desi se poate ghici forma unei cladiri studiind esafodajul folosit la constructia ei,  esafodajul nu inseamna cladirea. Esafodajul inseamna vederea exterioara a lumii,  o vedere care lucreaza cu parti ca si cum ar fi componente integrante si,  cel putin intr-un sens,  produse ale intregului
 Dar in momentul in care intregul devine o unitate care opereaza,  partile inceteaza sa fie simple parti; ele devin organe functionale ale intregului organic.  De obicei,  noi restrangem uzul anumitor termeni precum organism,  organe,  functii,  la ceea ce este acum cunoscut in stiinta ca intreguri biologice.  Dar in conceptia holistica asupra universului extindem uzul acestor termeni,  cel putin potential,  la toate tipurile de intreguri.  Existenta unui intreg implica existenta partilor,  care reprezinta mai mult decat ceea ce se intelege,  din punct de vedere mecanicist,  ca simple parti. 
Din nou facem distinctia intre partile analizate mecanicist sau intelectual si cele holistice,  ultimele fiind in toate privintele organe,  celule sau grupuri de celule,  agenti ai intregului.  Vorbeam in alta parte,  pe larg,  de filozofia Totalitatii operative. Aveam sentimentul ca aceste doua cuvinte,  „Totalitate operativa",  pe care le foloseam cu mult inainte de a fi la curent cu lucrarea lui Smuts sau a altor filozofi englezi,  sunt foarte semnificative,  pentru ca ele dau intotdeauna nota dominanta a filozofiei astrologiei. 

Adevarata astrologie lucreaza exclusiv si integral cu intreguri operative.  Lucreaza cu ele exact la momentul precis,  cand acestea se manifesta in conditia de intreguri; cand devin capabile sa mentina operarea independenta ca intreguri,  pe propriul lor nivel de viata; capabile,  cel putin potential,  de a se reproduce printr-un fel de proces de emanatie sau de multiplicare.  Ne confruntam aici cu doi factori: un factor spatial - structura intregului,  morfologia sa si suma totala a caracterului sau specific si un factor temporal - momentul de integrare,  de „totalizare",  cand ceea ce a fost doar un grup de elemente incepe sa opereze ca un intreg independent.  Factorul spatial trebuie cunoscut independent de astrologie.  El apartine acelor stiinte care lucreaza cu aranjamentul sau structura spatiala,  asa cum sunt fizica,  fiziologia si psihologia.

Botez pentru cei mari si cei mici

Am vrut ca botezul fetitei noastre sa fie deosebit, de aceea a fost unul restrans, cu familia si prietenii apropiati. Nu am dorit sa facem din acest moment extrem de important, crestinarea copilului nostru un eveniment monden, in care sa fie invitata toata lumea pe care o cunoastem, chiar daca pe unii dintre ei nu i-am vazut de ani buni. Am dorit sa avem un moment al nostru, in care sa ne fie aproape toti ce care ne iubesc cu adevarat si care mereu au numai ganduri bune pentru noi.

In total, am avut 30 de invitati, astfel ca am inchiriat o parte a unui restaurant. Nu am facut un meniu dinainte, ci fiecare a putut sa isi comande ce doreste din meniul restaurantului, pentru ca am dorit sa fie o petrecere relaxanta, fara nicio constrangere sau eticheta. Ne-am gandit insa la copii, pentru ca fiind un eveniment desfasurat ziua, au venit familiile complete, astfel ca am avut 7 copii, cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani. Ne-am gandit ce sa facem ca si ei sa se simta bine, dar si adultii sa fie relaxati, asa ca am creat o masa numai pentru ei. Acolo au avut jocuri, baloane si tot felul de articole de petrecere cu personaje din desene animate, pe care le-am gasit pe bubuparty.ro. Au avut insa si o domnisoara care a avut grija de ei si care i-a pictat pe fata. Copiii au fost foarte fericiti, iar adultii au fost  foarte linistiti cateva ore. Ne-au felicitat toti pentru ca ne-am gandit si la copii si deja fata pe care am avut-o noi a fost contractata de inca doua familii.

Prima petrecere a micutei noastre a fost un succes. Abia asteptam sa creasca mai mare si sa vina cu ideile ei. Pana atunci insa, mai avem insa multe de descoperit, vazut si iubit.

Fetele lui tata

Are tata doua fete acasa, si mandru e de ele. Parca il vad si acum, ce frica i-a fost sotului, sa se apropie de fete, dupa ce le-am nascut. Zicea ca sunt atat de mici, si ca ii e frica sa nu le loveasca. La prima fetita am lasat dupa el, insa dupa ce am nascut-o pe L, nu am lasat dupa el. Asa ca l-am rugat sa ma ajute la toate treburile, legate de micuta. Si s-a conformat. Prin urmare micuta e mult mai legata de el, decat cea mare. Cum il vede ca intra pe usa, cum zambeste. Daca sta in pat langa ea, repede se prelinge peste burta lui ta-csu, si adoarme langa el.
Si cea mare il iubeste, doar ca, a fost putin absent din viata ei, in primii doi ani, din cauza unor neintelegeri. Dar acum incearca sa recupereze timpul ramas, si imi place ce vad. O adora pur si simplu, si cand merg impreuna la plimbare, sunt tare mandra de ei, cand ii vad impreuna. Cu atat mai mult cu cat, vad ca si fetita il iubeste tare tare de tot. Si, ii spune asta, asa pur si simplu, cand trece pe langa ea, prin camera: Tati, te iubesc! Si el e incantat de o asemenea dedicatie.
Cand e cu amandoua pe strada e ca un paun. Nu isi mai incape in piele de madru ce e. Si chiar si asta imi place sa o vad la el. Stiu ca si-a dorit o familie, si acum cand am construit familia asta, parca e totul mai frumos.mai simplu. Si greutatile sunt mai usor de parcurs, daca suntem impreuna. Pana la urma familia, e cel mai de pret dar, pe care iul putem avea. Si depinde doar de noi, cum pastram familia aceea.

Idei pentru a transforma apartamente 5 camere Bucuresti pentru chiriasi

Multe apartamente 5 camere Bucuresti sunt caminul mai multor familii, deoarece proprietarii aleg sa inchirieze una sau doua camere. Insa toti chiriasii cauta solutii pentru a-si personaliza spatiul, fara sa schimbe radical si iremediabil structura casei.
Cel mai comod si mai comun mod de a schimba camera in care stai este sa vopsesti peretii intr-o culoare la alegerea ta, modificare pe care aproape toti proprietarii de apartamente 5 camere Bucuresti il vor accepta. Poti alege orice culoare sau nuanta, dar ai grija sa poata fi acoperita daca ti se va cere sa returnezi camera in aceeasi culoare in care ai primit-o. Ca sa nu ai probleme, cel mai bine este sa discuti cu proprietarul de la inceput acest detaliu.

Daca totusi nu vrei sa vopsesti camerele pe care le-ai inchiriat in apartamente 5 camere Bucuresti foloseste-te de materiale pentru a decora peretii si a da impresia de spatiu. Daca montezi draperii false pe un intreg perete, acestea vor absoarbe zgomotele si vor crea o iluzie optica placuta. Tot draperiile si perdelele te pot ajuta sa creezi iluzia unei ferestre supradimensionate: monteaza galeria pe toata lungimea peretelui si trage perdelele pe laturile geamului, astfel incat sa para ca geamul este mai lat decat in realitate. Prin aceste metode aduci un alt aer locuintei si eviti orice scandaluri cu proprietarii de apartamente 5 camere Bucuresti.
Un paravan este un alt mod simplu si relativ ieftin de a schimba decorul. In functie de modul in care vrei sa il folosesti poti sa alegi intre numeroase pozitionari. Cumpara un paravan cu model otoman si monteaza in spatele sau o sursa de lumina difuza: aceasta va crea umbre romantice pe peretele opus si va conferi un aer de mister camerei. La vederea panoului, orice proprietar de apartamente 5 camere Bucuresti va exclama UAU!

Un alt detaliu decorativ este crearea unei bancute pentru geam. Ai nevoie de cateva bucati de lemn si mult talent la tamplarie (sau un profesionist in domeniu). Masoara inaltimea geamului si cosntruieste bancuta la doua treimi din inaltime, astfel incat sa nu para sa stai pe pervaz cand te asezi pe bancuta. Ancoreaza bancuta de perete, vopseste-o in aceasi nuanta cu peretele si adauga doua pernute decorative: tocmai ti-ai creat un loc special, pe care putine apartamente 5 camere Bucuresti il au – de fapt, probabil ca vei fi prima persoana care va construi asa ceva. Mandreste-te!

Atunci cand inchiriezi un apartament nu te gandi ca va trebui sa traiesti intr-o locuinta lipsita de personalitate, amenajata dupa gusturile proprietarului, ci pune-ti creativitate in functiune pentru a realiza detalii personale care pot fi schimbate dupa ce te muti.

Laudarosii

Sunt sigura ca ii cunoasteti. Sau ca ati auzit de ei. Nu aveti cum sa nu ii stiti. Astia sunt niste persoane, care scot ce-i mai rau in tine. Te fac sa iti dai seama, ca nu are rost sa mai stai langa ei. Am cunoscut si oameni din astia, care se laudau constant .Ei au cea mai tare masina, cea mai tare casa, iar noi astia de langa el, nu avem nimic. Sau daca avem suntem niste insecte, pe langa el. Ciudat e, ca nici nu stii daca e adevarat, cu ce se lauda, respectivul.

Stiu ca la un momet dat, aparuse la stiri, un  laudaros din asta, care lucra in Italia, si isi arata, vila, masina, banii. Si de fapt, alea, nici nu erau ale lui. Oamenii astia, pentru mine, sunt egal cu zero. Daca chiar ai toate acele lucruri, bravo tie. Dar, nu te mai lauda atata! Poate ca ar fi mult mai fain, sa ajuti, sau de ce nu, sa imparti cu altii, ce ai tu. Dar de obicei, aceasta categorie de oameni, nu face asta. Sunt prea zgarciti. Adica au ajuns asa de departe, si le le greu sa dea. De-asta incerc, sa evit, pe cat posibil, oamenii astia.
          
In general, sunt aia care au masini ultimul tip, si un ghiul, mare pe deget. Doamne!, ce antipatici, mi-s oamenii de genul astora. Macar daca ar fi adevarat tot ce zic! Dar am cunoscut din astia, ca sa aflu dupa un timp, ca minteau. Dar minteau de inghetau apele, oameni buni! Trist! Pana la urma minciuna are picioare scurte. Asta am aflat-o si eu, pe propria-mi piele, in adolescenta. Oricum laudarosii astia, nu au viata lunga pe langa mine.

Cum spuneam mai sus, ii miros, una doua. Imi place sa-i iau la ironii. Asa ca de multe ori, intru in jocul lor. si ii las sa se laude, si le mai dau si eu apa la moara. Raman masca, in momentul in care le zic , sau ii rog sa ma duca sa vad casa, masina, sau chestia cu care se lauda. Atunci sa vedeti, cate scuze, pretexte, gasesc.

Parisul mi-a schimbat viata

Sunt dependenta de munca si desi imi permit sa plec aproape oriunde, calatoriile mele erau foarte rare, pentru ca, nu-i asa, nu aveam timp. Prietenii mei mereu imi spuneau ca nu este in regula sa muncesc atat de mult, chiar si sefii ma trimiteau uneori acasa, cand stateam peste program mai bine de 3-4 ore, dar eram atat de absorbita de munca mea, incat nu imi dadeam seama ca nu aveam echilibru intre viata personala si cea profesionala. Si de fiecare data cand prietenii mei plecau undeva, le spuneam intai ca voi merge, dar bineinteles ca peste o saptamana ma razgandeam, pentru chiar atunci, cum se facea, numai Dumnezeu stie, aveam vreo sedinta, vreo intalnire, vreun raport care nu suporta amanare.

Timpul meu liber, foarte putin, de altfel, mi-l petreceam acasa, uitandu-ma la vreun film sau dormind, fiind epuizata. Insa, de ziua mea, am primit un city break la Paris de la mama mea, un city break in care urma sa mergem amandoua. Fiind cadou de la mama mea, nu am mai avut cum sa ma fofilez si mi-am facut treaba in asa fel, incat in perioada aceea chiar sa pot merge. Am plecat cu gandul tot la munca, la niste treburi nerezolvate, dar spre surprinderea mea aceste ganduri mi-au disparut imediat ce am ajuns in Paris si am iesit sa ne plimbam pe faimosul bulevard Champes Elysees. Ma relaxasem complet si intrasem in starea de vacanta. Eram ca pe vremuri, cand calatoream destul de mult, era ca si cum ma redescoperea pe mine, cea normala, cea din trecut, careia ii placea sa se si distreze. Am vizitat Luvrul, Turnul Eiffel, Notre Dame, Basilica Sacre Coeur, Castelul Versailles, Place de la Concorde, Centrul Pompidou si cate si mai cate, iar in ultima zi mama mi-a facut iar o surpriza: m-a dus la Disneyland. Acolo a fost de vis, pacat insa ca nu am avut atat de mult timp la dispozitie pentru a vizita tot ce inseamna lumea fantastica Disney.

Pentru a ajunge la aeroport, am ales o companie de transfer Disney Beauvais, Aero Shuttle Paris Transfers, care am vazut ca au si site in romana. Cand am ajuns la aeroport, am avut sentimentul ca am pierdut atat de multe lucruri din cauza ”dependentei” mele de munca si am hotarat atunci ca acest lucru se va schimba. De atunci, am mai fost la Paris de cateva ori si nu am mai refuzat nicio calatorie propusa de prietenii mei.

5 motive pentru care sa iti iei carnetul de sofer

Desi ma irita la maxim cand vad sute de masini pe strada cert este ca au si ele un rost in voata noastra ar daca ai permis de conducere atunci trebuie sa te bucuri si sa fii cat mai convins ca trebuie sa il uzezi atunci cand este cazul. Desigur ca motivele sunt mult mai mari si mai variate iar daca esti om cu capul pe umeri, asa cum zice vorba din popor, atunci ti-l iei cand este vremea.
Ca o paranteza insa, eu as da permisul de conducere numai persoanelor de peste 22 de ani, chiar 24 as zice insa nu vreau probleme prea mari … Si de ce zic asta? Deoarece toti tinerii teribilisti o iau razna cand vine vorba de condus, au cate  maisna smechera de-a lu’ tata si baga viteza pe strazi si mori din cauza lor. punct!
Totusi vad cinci motive mari pentru care trebuie sa iti iei carnetul de sofer iar acestea sunt:

1. iti poate folosi la un loc de munca, destul de mult in prezent, avand in vedere ca joburile in mare parte, acum sunt de teren
2. poti sa mergi in alt oras mult mai relaxat, fara sa stai la mila mijlocului de transport in comun, desigur cu masina ajungi si mai repede
3. poti sa iti faci chiar si un job din permisul de conducere adica poti sa iti deschizi o afacere cum ar fi taximetria asta daca chiar nu ai altceva de munca
4. ca si baiat ai un punct in plus in fata fetelor, mai ales daca ai si o masina
5. in cazul in care ai permisul de conducere auto poti sa te perfectionezi si sa devii si invatatorul altora.
Ideea principala este ca poti sa faci bani din acest lucru avand in vedere ca multe joburi sunt in prezent foarte bine platite insa au o conditie: detinerea permisului de conducere si disponibilitatea la munca de teren.

Constanta si atractiile sale

Romania are cateva orase faimoase pentru istoria lor, pentru obiectivele lor istorice si atractiile turistice, iar Constanta este unul dintre aceste orase. Pentru cei care inca nu pot spune ca isi cunosc pe de-a intregul sau macar in linii mari tara, pentru cei pasionati de calatorii si care vor sa viziteze cat mai multe orase, Constanta are de oferit cateva atractii importante si mai ales are de oferit tuturor cate ceva din aerul sau special. Pana la urma, nu degeaba judetul Constanta se poate lauda cu cel mai mare numar de turisti din Romania, fara sa mai punem la socoteala si faptul ca rata de turisti care trec prin Constanta este concentrata in mare parte doar pe trei luni de sezon estival.

Cei care ajung in Constanta pentru a descoperi cate ceva din tainele acestui oras cu o istorie rasunatoare se pot bucura de serviciile de cazare exceptionale de la Hotel Balada Nej, situat chiar in centrul statiunii. De ce Balada Nej? Pentru ca este un punct perfect ales de pornire in calatoriile catre diverse colturi ale Constantei, pentru ca are un aer medieval absolut fermecator, pentru ca ofera servicii de cea mai buna calitate, moderne si reuseste sa imbine designul unic cu facilitatile moderne. Odata rezolvata problema cazarii in Constanta nu va ramane decat sa descoperiti pas cu pas „comorile” pe care Constanta le are de oferit turistilor dornici sa o descopere. Vizita in Constanta nu poate sa inceapa decat cu centrul vechi si stradutele sale inguste si incarcate de istorie, iar apoi cu o vizita la Moscheea Mare, cea atat de faimoasa.

Fireste ca nu puteti omite nici Cazinoul din Constanta, iar daca il gasiti deschis este cu atat mai bine, caci interioarele sunt cu adevarat coplesitoare, la fel ca si arhitectura speciala. Tot pentru cei pasionati de frumos, nu ratati in Constanta Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta sau chiar Muzeul Marinei.

Radeti si zambiti cat puteti de mult!

1. Cand zambim sunt eliberati niste neurotransmitatori numiti endorfine, proces ce are loc prin miscarea anumitor categorii de muschi faciali. Endorfinele sunt raspunzatoare de starea noastra de bine si de scaderea nivelului de stres. Chiar si mimarea zambetului sau un zambet fortat are acelasi efect deoarece materia cenusie nu poate face diferenta dintre cele doua tipuri de zambete.

2. Endorfinele eliberate cand zambim sunt deosebit de eficiente cand avem dureri. Asa ca zambiti si radeti cand va loviti la umar, de exemplu. Poate ajuta foarte mult la disparitia durerii insuportabile.

3. Hormonul stresului, cortizolul, se gaseste in cantitati mai mici la cei care rad si zambesc.

4. Rasul mareste capacitatea pulmonara pe moment, intinde muschii organismului si determina homeostazia (o caracteristica aparte a organismului uman de a mentine in limite normale mediul intern din corp si particularitatile acestuia).

5. Un ras sanatos ne poate elibera de emotii nedorite sau de anxietate. Rasul si zambitul au un impact social enorm intr-o societate normala.

6. Zambitul este o modalitate de a atrage oamenii de partea ta. Relationarea cu cei din jurul tau e mult mai usoara si eficienta daca zambesti tot timpul; astfel inspiri incredere celorlalti si reusesti sa-ti atingi scopurile dorite.

7. Si cainii sau sobolanii, maimutele rad, nu numai oamenii.

8. Umorul si rasul sunt de nedespartit. De obicei, oamenii rad cam de 17 ori pe zi, comunicand astfel relaxarea si faptul ca nu reprezinta o amenintare.

9. Stiinta care studiaza rasul se numeste Gelotologie-Gelos era zeul rasului in Grecia Antica.

10. Poti face bani buni facandu-i pe altii sa rada. Peter Kay a fost cel mai bogat comediant platit din Marea Britanie in 2011, castigand 30 de milioane de dolari… din ras, mai mult si de cat familia Beckham.

11. Bebelusii pot rade de la 3-5 luni, insa pot zambi din primele ore de viata.