La ce sa fiti atenti cand alegeti cauciucuri tractoare

Spre deosebire de cauciucurile normale, cele folosite in agricultura se uzeaza mai rapid asa ca trebuie schimbate mai des. In functie de sezon si de stoc, majoritatea magazinelor care comercializeaza cauciucuri tractoare sau agricole ofera reduceri, au diverse oferte si vin cu cele mai bune anvelope pentru utilajele agricole, testate si de la cei mai buni producatori. Consilierii vanzari din aceste magazine pot sa ofere oricand cele mai bune variante de achizitie si modelele care va pot ajuta sa terminati treaba mai repede.

Inainte sa mergi in magazin si sa cumperi cauciucuri tractoare trebuie sa stii la ce vei folosi utilajele agricole, in speta tractoarele. De ce? Pentru ca exista cauciuri cu niste canale adanci, normale ori cu trepte sub forma de romb, tractiunea va fi diferita, asa ca e bine sa stii si ce fel de sol ai pe camp si daca suporta greutati mari pe toata suprafata. Tractoarele noi produse recent au cauciuri de aceeasi marime, care se pot gasi peste tot. Se pot alege cauciucuri second hand pentru a se mai face economii, dar nu trebuie sa va asteptati la performante foarte bune. Second hand in cazul unor cauciucuri tractoare inseamna ca deja exista uzura, presiunea la care au fost supuse le-a stricat aderenta si modul in care au grija de solul de sub ele, dar si calitate indoielnica a constructiei in general. Depinde si ce fel ce tractor se foloseste la treburile agricole, ce tip de motor are, cat de mult a fost folosit, ce tractiune are si mai ales pe ce tip de terenuri va fi folosit.

Daca aveti terenuri agricole cu un sol mereu umed, din cauza irigatiilor, e bine sa aveti roti rezistente si mai mari, cu striatii, ca sa nu riscati sa ramaneti impotmolit in mocirla. Ca o regula, cand alegeti anvelope pentru tractor e bine sa le luati noi, sa aiba striatii cat mai evidentiate, sa fie din cauciuc destul de tare, dar si cu parti mai moi, in special la canelurile care se observa la exterior, pentru a nu distruge pamantul pe care se deplaseaza si, evident, culturile.

Fenomene legate de gandire care ne pot determina sa luam decizii gresite

Polarizarea timpului economisit. Este usor sa rationezi ca daca vei conduce mai rapid, vei ajunge unde ai treaba mai rapid. Realitatea e mult, mult mai complicata decat aceasta gandire in termeni simpli si unele studii psihologice au aratat ca nu prea stim sa judecam timpul si trecerea lui, distantele, viteza, si cum anume sunt conectate toate la un loc. Teoria polarizarii timpului economisit spune ca atunci cand conducem masina la o viteza rezonabilam mica si realizam ca am intarziat, imediat acceleram.

Multi oameni nu prea stiu cam cat timp economisesc apasand cu putere pe acceleratie. Eroarea se schimba drastic cand deja ne deplasam cu viteze mari. Timpul economisit e supraestimat in acest al doilea caz. Intr-un studiu interesant, oamenilor li s-a cerut sa conduca pe aceeasi ruta de cateva ori. Prima data au mers cu 30 km pe ora, iar la urmtoarele deplasari trebuiau sa ajunga la finish cu cate trei minute mai devreme de fiecare tura. S-a trecut la 100 km pe ora si li s-a cerut sa economiseasca trei minute din timpul lor. Cand porneau cu viteza mica, oamenii economiseau in medie 6 minute, iar la viteza mare, economia era de putin peste 2 minute. Alt studiu din 2008 a vrut sa vada cum percep oamenii timpul economisit mergand rapid in diverse conditii meteo.

Toti indivizii participanti au crezut ca daca merg rapid si accelereaza pe parcurs ajung mai repede la destinatie. Data viitoare cand vreti sa accelerati pentru a ajunge rapid la o intalnire, fiti constienti ca al vostru creier lucreaza mereu impotriva dvs.

Cum sa fii la moda si fashion cu haine si incaltaminte care nu se demodeaza

Desi avem o garderoba in care am avut grija sa includem fel de fel de articole vestimentare care se pot asorta in functie de sezon, viteza schimbarii tendintelor in moda si fashion ne poate face probleme.

Totusi, e bine de stiut ca sunt cateva elemente vestimentare care nu se demodeaza si care se pot purta mai tot timpul, indiferent in ce directie o ia moda.

Unul dintre aceste articole vestimentare este rochia neagra, care se potriveste perfect, indiferent de situatie.

Daca ai putina imaginatie si stii cum sa o asortezi, sa o reinventezi, atunci garderoba pe care o ai va fi mai mult decat suficienta pentru a trece cu bine peste fiecare sezon mai rece. E bine ca macar o rochie de acest fel sa existe in colectia fiecarei doamne care vrea sa fie mereu in pas cu moda si fashion. Pe langa fuste e bine sa existe si bijuteriile si accesoriile potrivite, asa ca pietrele pretioase sau colierele, lantisoarele trebuie sa isi gaseasca locul in tinuta ta zilnica.

E posibil sa nu fi auzit de Mad Men, insa chiar si asa nu ai cum sa treci cu vederea peste fusta creion, model versatil si util in orice imprejurare. Merge asortata pentru a fi in ton cu tendintele moderne din moda si fashion cu bluze si cu pantofi cu toc, la fel de bine cum se poate purta la evenimente mai pretentioase sau la o iesire la terasa. Si daca tot am amintit de pantofi, trebuie sa stiti ca nu se vor demoda nici pantofii stiletto, care sunt prezenti aproape in fiecare sezon.

Femeile care ii poarta sunt mai senzuale, mai elegante, iar alternanta unei perechi negre cu una nude este ideala pentru o aparitie de senzatie. Nu in ultimul rand, jacheta de piele se mentine pe „linia de plutire” a modei, se poate purta cu jeansi, fuste largi sau rochii si e la fel de eleganta ca un trench sau sacou.

Ce este fericirea?

De ziua internationala a fericirii, declarata pe 20 martie, s-a promovat doar fericirea. Oamenii au fost incurajati ca, macar pentru o zi, sa uite de probleme si sa vada partea plina a paharului. In acest sens s-au adus mai multe argumente. De exemplu, se spune ca oamenii fericiti traiesc mai mult timp.

Optimistii accepta mai usor vestile rele, au o pondere de viata mult mai crescuta (scazand cu cateva procente rata mortalitatiii, care este din ce in ce mai mare) si se imbolnavesc mai greu. Deaorece am fost indemnati sa gandim pozitiv, iata cativa scriitori care au incercat sa alcatuiasca definitii ale fericirii: ,,Fericirea are in mainile sale propria fericire, precum artistul are material bruta, careia vrea sa-i dea o forma”(Goethe) ,,Cea mai mare parte a fericirii sau mizeriei noastre depinde de dispozitia noastra si nu de circumstante” (Martha Washington) ,,Nu exista fericire, nici nenorocire pe lume; exista doar compararea unei stari cu cealalta si atata tot. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita este in stare sa simta cea mai mare fericire” (Alexandre Dumas) ,,Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci” (James Barrie) ,,Constitutia doar da oamenilor dreptul la fericire.

Trebuie insa sa o gasesti singur” (Benjamin Dranklin) ,,Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa, ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi!” (Hellen Keller) ,,Fericirea este cea mai mare biruinta, aceea pe care o dobandim impotriva destinului ce ne este impus.”(Albert Camus) Desi nu suntem scriitori, probabil fiecare dintre noi avem o definitie a ceea ce inseamna fericirea!

Livrari prin curier, solutii la indemana oricui

Livrarile prin curier sunt astazi cele mai cautate servicii atat de persoane juridice, cat si fizice. Toata lumea vrea sa-si primeasca coletul la timp fie ca este vorba de haine, produse cosmetice, electronice sau chiar mancare. Astfel, rapiditatea cu care se face livrarea este una dintre cele mai importante conditii in alegerea firmei de livrari prin curier. Pe de alta parte, din perspectiva firmei de curierat, rapiditatea, respectarea orelor si livrarea coletelor nedeteriorate sunt obiective pe care orice firma de curierat trebuie sa si le impuna si sa le si respecte daca doreste sa se mentina pe piata. De asemenea, prezenta AWB-urilor este un alt criteriu de selectare a unei firme de curierat. Cu ajutorul AWB-urilor se urmareste traseul coletelor, astfel, stiti in „timp real” in cat timp va ajunge livrarea.

Tot pentru o mai buna gestionare a expedtiilor este bine sa folositi aplicatii software de gestiune. In acest mod veti avea un centralizator care sa va ofere toate informatiile necesare legate de comenzile de livrare. Tot pentru a accentua nevoia de livrare rapida s-a ajuns la posibilitatea serviciilor de curierat prin drone. In America acest lucru a fost testat de companii ca Amazon si UPS. Conform datelor furnizate o drona poate livra un colet de 2.5 Kg iar timpul de la plasarea comenzii pana la livrare la destinatie este de 30 de minute.

In prezent, folosirea dronelor in servicii de curierat este inca interzisa., insa foarte multe tari prezinta interes pentru un astfel de proiect. Pana cand acest serviciu sa devina legat si pana va patrunde si in tara noastra, nu ne ramane decat sa apelam la firme specializate in livrari prin curier.

Exercitiile fizice pentru pierderea in greutate

Pentru femeile cu surplus de kilograme, pur si simplu a controla ceea ce mananca nu este suficient pentru a pierde in greutate. Desi este foarte important sa se faca acest lucru, exercitiile fizice sunt combinate in mod regulat cu o dieta sanatoasa, ceea ce este necesar pentru a pierde greutatea in exces. Controlul zaharului din sange este un ingredient cu adevarat necesar pentru slabire si exercitiile fizice sunt un factor foarte important in pastrarea nivelului de zahar din sange sub control. Exercitiile ajuta la mentinerea zaharurilor din sange in limite normale si pot ajuta, de asemenea, la a imblanzi poftele pentru diferite alimente, inclusiv pofta de zahar suparatoare si cea de grasimi.

Exercitiul fizic este un prieten cu adevarat util pentru succesul in pierderea in greutate. Daca aveti kilograme in plus si incercati sa concepeti un copil, stiti ca fertilitatea este imbunatatita cu exercitii fizice regulate. Lipsa de sport poate interfera cu fertilitatea, ceea ce face mai grea conceperea si sa se aduca pe lume un copil este dificil, mai ales in cazul in care controlul glicemiei este slab. De obicei, specialistii in sport afirma ca cei care incearca sa piarda in greutate ar trebui sa exerseze 20 pana la 30 de minute la un antrenament, trei-patru ori pe saptamana. Planul cel mai eficient pentru cei cu exces ponderal consta in transformare pe tot parcursul saptamanii, timp de mai mult de 30 de minute in fiecare sesiune. Este bine sa se ia pauza una sau doua zile intr-o saptamana, atata timp cat sunteti inca activi in acele zile. Trebuie sa fiti in miscare si activi fizic in fiecare zi. Cel mai bine este sa se concentreze in privire la tipurile de exercitii care sunt distractive cu adevarat sau se pot face, cel putin in mod regulat. Vreti sa va distratii cu antrenamentul se acasa, in clubul de sanatate, la o sala de sport sau in aer liber. Vreti sa-l pastrati distractiv si sa functioneze pentru dvs si nevoile proprii. In plus fata de beneficiile fizice, exercitiul aduce, de asemenea, beneficii mentale. Miscarea poate ajuta cu adevarat o persoana care se lupta cu acest exces sa se simta ca ea este in punctul de preluare a controlului situatiei sale.

Exercitiile fizice pot ajuta intr-adevar sa se simta puternic si cu adevarat in contradictie cu orice sentiment care o face victima a corpului ei si simptomele deranjante. Acest lucru este important deoarece, atunci cand va simtiti mai bine despre dvs si stiti ca aceti grija cel mai bine aveti mai multe sanse de a face alegeri care sprijina bunastarea proprie. Sunteti mult mai putin dispus sa cadeti in capcanele emotionale care va pot provoca si va pot distruge munca atunci cand se incearca sa se piarda in greutate. Exercitiul fizic intr-adevar ajuta la construirea unor obiceiuri personale pozitive si alegeri bune pe tot parcursul zilei, zi de zi. Adagarea de antrenament regulat pentru programul propriu poate contribui la pierderea in greutate constanta, dar nu va asteptati neaparat ca veti putea sa pierdeti toata greutatea intr-o perioada foarte scurt de timp. Ganditi-va la orizontul pe termen lung si la sanatatea dumneavoastra. Nu fiti dezamagit deci, daca nu veti da jos toate kilogramele in cateva saptamani.