Micul dejun si importanta lui in lume

Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei si totusi cea pe care cei mai multi dintre noi o sarim pentru ca mai tarziu sa unim pranzul si cina intr-un pachet de la fast food. Lucru care nu este deloc indicat mai ales pentru ca deseori, pranzul si cina nu reunesc aportul necesar sanatatii si unui tip de hranire sanatos si corect asa cum o face micul dejun. Foarte putini mai sunt cei care respecta „ceremonialul” micului dejun oferindu-i timpul necesar si meritat. Si daca ai sa faci o cercetare amanuntita ai sa descoperi ca ei sunt mult mai sanatosi, mai energici si mai putin stresati decat ceilalti. Pentru ca la noi programul a ramas inca pe sistemul in care angajatul e de cele mai multe ori sclavul banului punandu-l inaintea sanatatii, micul dejun se transforma pana la disparitie dar in alte tari acesta este un ritual aproape”sfant” peste care nu se sare orice s-ar intampla.

Am sa iti prezint cateva dintre principalele tari in care micul dejun nu lipseste niciodata:

Brazilia


In Brazilia micul dejun nu este niciodata sarit indiferent de ora la care se incepe ziua de lucru. De cele mai multe ori reprezinta o masa scurta, de cateva minute, pranzul si cina fiind principalele mese pentru ei, moment de impartasit timp cu familia insa chiar si asa, acele cateva minute de mic dejun sunt tinute cu strictete si nu lipsesc niciodata.

Anglia


Englezii sunt printre putinii care acorda o atentie cu adevarat sporita micului dejun, acesta reprezentand o farfurie incarcata cu bucate care nglobeaza deoporeiva mic dejun, pranz si cina. Oricat de grabiti ar fi, englezii prefera mai degraba sa se trezeasca putin mai devreme decat sa plece fara sa fi luat micul dejun!

Maroc


In Maroc unde traditiile sunt respectate, comparativ cu alte tari, de toata lumea fara obiectie, micul dejun reprezinta o multumire pentru ce li se ofera de sus si nu va fi niciodata sarit. Intotdeauna servit dupa rugaciune, aceste are ,in cele mai multe case , ore fixe si un ritual sacru de slavire a bucatelor dlicioase.

Franta


Celebrul mic dejun parizian care le este mai tuturor cunoscut reprezinta o delectare, un inceput de zi fabulos si este fara indoiala un tabiet. Indiferent ca este servit acasa , in oras la cafenele sau pe starada in drum spre locul de munca, celebrul croissant cu unt si dulceata insotit de cafeaua cu lapte sunt nelipsite!

Celelalte tari, in majoritate, ofera, ca si noi, in functie de timp si necesitate o importanta mai mare sau mai mica micului dejun pe care il iau sau nu intotdeauna. Si regiunile au, mai peste tot, respectul lor fata de micul dejun oferindu-i sau nu importanta cuvenita din toate punctele de vedere, insa acestea pe care le-am prezentat mai sus au un adevarat cult pentru masa de dimienata, indiferent ca unii o servesc in dulcele stil clasic iar altii i-au scurtat timpul alocat. Bine ar fi ca si noi sa incepem sa ne gandim la micul dejun ca la o masa care ne-ar putea oferi energia necesara unei zile mai bune.

No comments:

Post a Comment