Minunatul ceai negru este aliatul nostru numarul 1 in lupta cu bolile si microbii care ne pot distruge viata

Este aromat, putem sa-l bem oricand in zi si in orice anotimp, merge bine atat cu o felie de paine cu unt, cat si cu un desert mai rafinat si e foarte bun pentru sanatatea noastra. Ceaiul, o bautura banala si usor de gasit in orice magazin tip Plafar sau in magazinele online de profil, este printre cele mai vechi tratamente din lume, folosit de secole pentru a scapa de o raceala rebela sau de afectiuni cronice la rinichi sau ficat.

Prezent in diverse forme de prezentare si arome, ceaiul poate fi cu atat mai bun cu cat e mai putin prelucrat si ambalat sofisticat. Decat sa cumparati un ceai care arata bine, dar e plin de chimicale, mai bine luati unul care nu e chiar asa de sofisticat, dar e putin prelucrat si contine toate substantele sale benefice pentru organism in stare pura, nealterata. Cel mai puternic sortiment de ceai este cu siguranta ceaiul negru. Acest ceai negru se obtine din Camellia sinesis, fiind preparat doar din tulpini si frunze. Pentru ca procesele de prelucrare sunt minime si mediul de procesare este foarte bine controlat, ceaiul negru isi pastreaza toate calitatile sale, fiind plin de antioxidanti, are multe uleiuri volatile, aminoacizi, minerale, vitamine-B2, C sau PP-, flavonoide.

Neavand efecte adverse pentru organism, putem bea oricat de mult ceai negru dorim si astfel ne ferim de bolile cardio-vasculare, de colesterolul marit si de obezitate. El arde grasimile, stimuleaza digestia, ne protejeaza de carii si de placi bacteriene, este bun pentru artere, pe care le curata, ajuta la circulatia normala a sangelui prin vasele de sange, avand efect vasodilatator. Tot ceaiul negru este de partea noastra in lupta impotriva temutului cancer, omorand celulele tumorale si favorizand imposibilitatea raspandirii lor si la alte organe. Se poate administra foarte usor si la pacientii cu diaree acuta, afectiuni gastrice acute sau intestinale si inflamatii ale intestinelor. Stimulent al activitatii cerebrale, acest ceai negru contine cafeina, putand inlocui cafeau pentru cei care au probleme cu tensiunea arteriala, regland circulatia sangelui catre creier.

Este un bun stimulent al sistemelor principale din organism si ne reda energia pierduta dupa o zi de munca stresanta si plina de alergatura. Pentru variante inedite ale ceaiului negru, Darjeeling, Earl Grey sau Assam e suficient sa accesati site-ul oficial al magazinului online de ceaiuri Maya Tea, acolo unde puteti gasi cele mai multe si mai rafinate sortimente de ceai care va vor face fiecare zi mai minunata si va vor ajuta sa va mentineti sanatos si apt de munca in orice clipa.

No comments:

Post a Comment