Retelele de calculatoare functioneaza perfect cu noile Cabluri FTP cat5

Daca ati fost vreodata curiosi sa vedeti cum functioneaza retelele de calculatoare, esentiale pentru comunicarea in timp real, ati observat, probabil, niste cabluri destul de ciudate, mai lungi sau mai groase, depinde de fiecare tip de retea. Aceste cabluri sunt asa-numitele FTP cat5, adica niste cabluri speciale cu folii de ecranare din aluminiu pentru a se diminua interferentele externe-joaca si rolul de conductor de impamantare.

Spre deosebire de alte tipuri de cabluri, cablurile FTP cat5 sunt mult mai eficiente, interferentele electromagnetice externe nu le diminueaza din performante, insa distantele nu trebuie sa fie mai mari de 90 m. Cablurile tip cat5 sunt utilizate la cablarea structurata a retelelor de date, conectarea lor se realizeaza doar cu ajutorul conectori RJ-45, se folosesc adesea in locul cablurilor UTP, pentru situatiile in care perturbatiile sunt prea mari. Practic FTP-ul e tot un cablu UTP, numai ca are ecranare si e mai flexibil, are o calitate mai buna, functionarea sa la transferuri mici de date fiind posibila doar pe Gigabit. Marele avantaj al cablurilor FTP este ca rezista la conditii meteo extreme, la temperaturi pana la 60 grade Celsius si chiar -20 grade Celsius. Cablurile FTP sunt recomandate si pentru retelele de calculatoare care au nevoie de schimb de date la viteze mai mari si cat mai rapid, calculatoare care lucreaza pe retele securizate, in care fiecare bit transmis sau primit trebuie sa circule cat mai eficient intre calculatoarele din retea pentru o comunicare perfecta, fara erori.

La achizitionarea cablurilor FTP trebuie sa tineti cont de lungimea necesara, de tipul de retea de calculatoare pe care-l doriti, de pretul practicat de magazinul online de unde-l cumparati si de specificatiile tehnice. Orice nelamurire aveti o puteti adresa echipei suport clienti, comenzile vor ajunge rapid la dvs., produsele se pot comanda online sau telefonic, astfel incat veti avea la timp tot ce aveti nevoie pentru a realiza o retea de date.

No comments:

Post a Comment