Sala si traseul – probele de foc

Doua sunt probele de foc pe care un candidat la obtinerea permisului de conducere va trebui sa le treaca, pentru a avea dreptul de a conduce pe strazile din Romania. 

Daca la examenul de sala totul pare simplu si nu trebuie decat sa te pui cu burta pe carte si sa inveti semnele de circulatie, regulile, legislatia si ceva mecanica (basic, cat sa stii pe ce principii functioneaza masina) nu la fel de simplu stau lucrurile si la traseu. Asadar, in prima faza, ceea ce va trebui sa faci este sa iti gasesti un instructor excelent pentru condus, care sa reuseasca sa te faca sa conduci bine, relaxat si sa te strecori in trafic fara sa atragi asupra ta prea multe injuraturi. Dupa ce ai gasit instructorul si te-ai apucat de ore, pune mana pe carte si citeste macar de doua ori materia. Pasul trei si litera de lege a invataceilor pentru obtinerea carnetului de conducere sunt celebrele chestionare auto categoria b. Le gasesti atat in cartile pentru scoala de soferi, cat mai ales online, in nenumarate variante. Nu e nimic mai simplu decat sa te asezi in fata calculatorului, la fel ca in sala de examen si sa te apuci sa rezolvi chestionare online. Cu cat mai multe cu atat mai bine! Nu numai ca iti vor fixa cunostintele, dar mai mult ca sigur ca intrebarile de la examen se vor regasi in cele pe care le-ai parcurs si tu, acasa. 

Acestea fiind zise, nu ramane decat sa treci de cele doua probe de foc – cea in care in dreapta il ai pe domnu’ politist, cel care sigur nu iti va fi un prieten in traseu si nu te va ajuta, ba dimpotriva, dar si proba in care – fata in fata cu calculatorul – va trebui sa reusesti sa obtii cele 21 de puncte minime.

No comments:

Post a Comment