Tu stii ce tip de placa video asus e mai potrivita sistemului tau?

Indiferent ca va jucati toata ziua sau lucrati in programe de editare foto-video, lucrati in proiectare, poate pentru o firma de arhitectura si realizare schite 3D pentru case, apartemente, blocuri, aveti nevoie de placa asus video care sa suporte toate aceste tipuri de sarcini. Pentru cei care nu sunt prea familiarizati cu tehnologia trebuie sa spunem ca o placa video este un accelerator grafic, prezente intr-un sistem sub forma de chipuri sau module care genereaza si prelucreaza imaginea care va fi afisata pe monitoare.

Multe placi video noi ofera si functii speciale, de exemplu capturi video, codari, decodari video, FireWire etc. Depinde insa mult ce putere de procesare au si ce tip de cipuri grafice contin. Cipurile grafice pot sa ajute modulele video dedicate sau pot fi integrate in alte cipuri cu functii diverse. Intr-un final vorbim de doua tipuri de placa asus video: cip grafic integrat, mai ales la laptopuri, si module dedicate, placa video dedicata-sunt de gasit in PC-uri si laptopuri pentru gameri. Asadar, pentru jocuri, procesare video, editare grafica, modelare 3D merge o placa video dedicata. Dupa ce ai ales ce tip de placa video iti doresti pentru sistemul tau trebuie sa verifici si compatibilitatea placii video cu sistemul, adica sa vezi ce fel de interfata are placa video, daca se potriveste in slot. Cipurile integrate nu au resurse necesare dedicate si iau pur si simplu din resursele sistemului, din RAM mai ales.

Nu aveti cum sa faceti upgrade la cipurile integrate-singurul upgrade real e cel legat de adugarea unor placi video dedicate. Placile video integrate sunt mai ieftin de produs, insa performantele lor sunt inferioare-desi par sa nu fie asa de puternice, pentru navigare web, activitati de birou si multimedia simple sunt ideale. Asadar, pentru web, muzica sau filme, jocuri cu grafica acceptabila merge o placa de baza cu cip video integrat.

No comments:

Post a Comment