Apa dura si statiile de dedurizare

Construirea unui numar foarte mare de case pe cont propriu sau in cartiere rezidentiale in jurul Capitalei a dus la generalizarea unei probleme devenita din ce in ce mai cunoscuta: apa calcaroasa. Apa dura, asa cum o cunoaste toata lumea, are cele mai devastatoare efecte nu numai asupra organismului uman, atat la interior (daca este folosita ca apa potabila sau pentru mancare), cat si la exterior, fiind deosebit de daunatoare pielii si parului. De asemenea, apa dura este dusmanul cel mai de temut al instalatiei sanitare dar si al celei termice. 

Daca nu sunt constientizate riscurile care vin odata cu nefiltrarea apei din zone cu o duritate foarte mare, atat tevile si caloriferele, cat si pompa de apa, hidroforul, dar si centrala termica vor deveni curand istorie… La fel si in cazul masinii de spalat rufe sau a celei de spalat vase… Construirea unei case intr-o zona in care apa este foarte calcaroasa impune, fara drept de apel folosirea unei statii de dedurizare a apei. O statie de dedurizare nu numai ca filtreaza si purifica apa, facand sa dispara gustul si mirosul, dar indeparteaza si bacteriile si eventualii virusi. Pe de alta parte, indeparteaza calcarul, care distruge de la tevi si robineti si pana la centrala, cazi si chiuvete. Variante de statii de dedurizare exista atat in varianta mica si economica pentru apartamente cu consum mai mic, cat si in varianta mare, pentru case si vile. 

De asemenea, exista variante simple si variante de statii de dedurizare automata. Oricare ar fi varianta pe care ati alege-o, atat din punct de vedere al debitului de apa pe care il suporta, cat si din punct de vedere al altor caracteristici tehnice, este bine de stiut ca este o investitie absolut obligatorie pentru zonele cu apa calcaroasa. Dupa achizitionarea de centrale ieftine – expert instal group, ca si de alte echipamente pentru instalatiile sanitara si termica de la einstal.ro, nu ezitati sa cereti toate datele necesare despre cea mai potrivita statie de dedurizare.

No comments:

Post a Comment