Bucurestiul Imbulinat

Daca vrei sa iti cumperi un apartament in Bucuresti, trebuie sa ai mare grija. Unul dintre aspectele importante este bulina rosie, care atesta faptul ca exista posibilitatea unei prabusiri la prima miscare mai serioasa a pamantului.

Multi proprietari, care detin cladiri in Bucuresti, cand posteaza anunturi imobiliare incearca sa ascunda problema bulinutei. Pe moment se pare ca ei uita de acest aspect. Fiindca o investitie in capitala inseamna sume mari de bani, este bine sa va asigurati ca blocul nu prezinta un risc seismic, inainte sa semnati actele de cumparare.

In postura de a se darama la cel mai mic cutremur, se afla 374 de blocuri din Bucuresti. Acestea sunt incadrate in gradul I de risc seismic; pe scurt, sunt cladiri care se vor prabusi la urmatoarea vibratie mai serioasa a pamantului.
Primaria capitalei incearca sa remedieze situatia, dar procesul de consolidare al acestor cladiri este difĂ­cil. In intervalul anilor 2008 – 2011 au fost reabilitate doar sapte blocuri; un simplu calcul matematic releveaza ca aceasta inseamna mai putin de doua imobile pe an.

Vestile rele nu se opresc aici. Intr-o postura si mai grava se afla 97 de scoli din capitala; in cazul unui cutremur, pot sa se darame in orice moment. In aceste scoli invata zilnic mii de copii, care isi pun viata in pericol in fiecare minut petrecut la ore. De asemenea, este un lucru stiut ca central istoric al Bucurestiului se afla intr-o situatie alarmanta. Atunci cand cauti in rubrica de anunturi imobiliare, este greu sa gasesti un imobil care sa nu fie incadrat in vreo categorie de risc seismic; nu mai putin de 194 de cladiri sunt gata sa se prabuseasca peste trecatorii care viziteaza acea zona a capitalei.

Pana cand problema se va remedia, Bucurestiul se afla in topul oraselor in ceea ce priveste numarul de persoane expuse la cutremure. Fiti cu mare luare aminte atunci cand rasfoiti printre diverse anunturi imobiliare din capitala… si nu numai!

No comments:

Post a Comment