Ce sa faci ca sa fii special

Desigur ca de cele mai multe ori nu putem fi speciali decat daca suntem intr-adevar speciali. Totusi cine spune ca suntem sau nu intr-un fel, cand de fapt singurul lucru pe care il putem face este sa aratam sinceritate atat fata de cei din jur cat si fata de noi, ca sa putem fi in cele din urma speciali, atat pentru persoanele apropiate cat si pentru cei care abia ne intalnesc.

Eu cred ca a fi special inseamna numai sa fii ceva bun pentru cineva. Speciali de exemplu, sunt copiii pentru mamele lor sau pentru ambii parinti, speciali sunt pisicii mici care au un ochi de-un fel si unul de-un fel, ori speciali sunt bunicii pentru noi, pentru toata tandretea pe care ne-o ofera. Dar si tu poti fi special intr-o lume normala. Tot ce treuie sa faci este sa crezi in tine.

Eu de exemplu, ma simt speciala in momentul in care reusesc sa ajut pe cineva, sa fac o persoana straina. Ma simt speciala atunci cand dau de mancare unui caine pe strada si ma simt speciala in momentul in care nu arunc gunoaie pe strada. Poate ca pentru cei mai multi dintre oamenii care populeaza planeta asta conteaza un alt grad de specialitate. Conteaza sa aiba faima, bani, putere. Cine nu le-ar vrea? Sa nu fim ipocriti…

Totusi, raportandu-ne la sfera normalitatii, cred ca a fi special nu e greu. Depinde si unde anume iti doresti sa fii special mai ales daca doresti de exemplu la locul de munca sa obtii un statut mai aparte, atunci trebuie sa demarezi o serie de activitati ca sa obtii ceea ce ti-ai dorit. La locul de munca trebuei sa fii mereu primul, sa fii inovator si sa dai dovada de perseverenta, de foarte multa ingeniozitate iar daca  doresti sa fii special pentru persoana iubita, atunci trebuie sa ii oferi toata atentia, iubirea si respectul pe care le poti avea.

No comments:

Post a Comment