Amenajarea camerei copiilor

Atunci cand copiii cresc si incep sa umble prin casa, trebuie sa amenajezi un spatiu dedicat in totalitate lor, de obicei in camera lor, un loc de joaca. Acesta va fi un loc total nou pentru copil, dar si foarte distractiv si placut chiar pentru adulti. Ideal ar fi ca cei mici sa aiba o camera destinata jocurilor, unde se pot manifesta liberi. In urmatorul articol, in scurte si simple pasaje, vom ilustra modul cum poti sa mobilezi o camera pentru copii, furnizandu-ti toate informatiile necesare si cateva sugestii utile despre cum poti efectua aceasta operatie in maniera cea mai rapida si simpla posibil.

Pentru inceput, asigura-te ca ai la indemana: cosuri de rachita, cutii de plastic, perne colorate, o biblioteca, un dulap, un tobogan si lampadarii. Natural, atunci cand ai copii, detii si tone de jucarii: daca nu dispui de o incapere pentru jocuri suficient de incapatoare, pentru a economisi putin spatiu, ar fi o buna idee sa dispui jucariile in cosuri de rachita sau sa le aranjezi in cutii de plastic sub pat. Umpleti camaruta cu perne colorate, in asa fel incat acestea sa actioneze pentru siguranta, pentru a atenua eventualele cazaturi ale micutilor tai. Pernele, fiind de culori diverse, dau o nota de voiosie acestei camere, iar copiii vor fi atrasi de aceste culori. Pentru copiii mai mari, care stiu sa citeasca si eventual sunt pasionati de geografie se poate agata pe perete o harta a lumii, se poate introduce in mobilier cate un scaun mai futurist si lampadarii neobisnuite agatate in plafon, o minge de plastic de forma mapamondului care se poate folosi ca un fotoliu. Coloreaza peretii camerei, cu desene reprezentand spatiul si adaugand corpuri din spatiu, astfel vei completa atmosfera. Daca dispui de o mansarda, poti amenaja aici camera copiilor. Umple spatiul disponibil cu doua librarii frumoase, asociindu-le cu pardoseala acoperita cu parchet. Daca nu ai suficient spatiu, poti proiecta o camera de joc ascunsa: a ascunde toate jocurile intr-un dulap, transformand partea interioara a usilor acestuia intr-o tabla de scris, va fi cu adevarat o idee originala. In cazul mansardelor este posibil ca eventualele constrangeri de spatiu sa te determine a apela la o firma ce produce mobilier la comanda, astfel incat sa introduci o mobila ce se incadreaza perfect in spatiile limitate.

O sala de joc colorata organizata in mansarda poate fi o idee geniala, fiind suficient sa folosesti putina imaginatie in decorare, de pilda, creaza un perete din rigips in centrul incaperii si realizeaza un tobogan acoperit, cu scari interne si gauri rotunde in perete. Infrumuseteaza camera cu lampi moderne si distractive prinse pe pereti, acestea vor da o nota in plus de design.

No comments:

Post a Comment