Invitatia de botez – design si text

In crestinism, botezul reprezinta actul sacru prin care un copil este spalat de pacatul originar si isi face intrarea in Biserica. Majoritatea crestinilor, dar in special ortodocsii si romano-catolicii sunt botezati inca din frageda pruncie, in numele Tatalui, Al Fiului si al Sfantului Duh. Botezul pruncului in Biserica este urmat, la fel ca si in cazul nuntii, de o petrecere alaturi de cei dragi. Pentru a informa prietenii si familia in legatura cu aceasta petrecere se folosesc renumitele invitatii botez. Acestea se trimit tuturor rudelor sau prietenilor alaturi de care parintii vor sa sarbatoreasca fericitul eveniment.

Desi exista numeroase tipuri de invitatii pentru botez din care parintii pot alege, mai ales la http://www.invitatiisuperbe.ro - magazinul online cu o gama superba de invitatii atat pentru nunta cat si pentru botez – exista cateva modele care atrag intotdeauna atentia. Dintre acestea se remarca cele clasice, folosite ca o solutie universala de multe ori, dar si cele cu teme specifice botezului. Foarte folosite in ultimii ani sunt invitatiile in forma de biberon, in forma de scutec, de bebelus infasat sau in forma de carucior, sau invitatiile in fomat traditional care au insa desene sau caricaturi cu teme legate de bebelusi sau de desene animate – trenulete, ursuleti, personaje celebre de desen animat, etc. Foarte folosite sunt si invitatiile personalizate, care cuprind o poza a copilului ce va deveni crestin.

In ceea ce priveste textele pentru invitatiile a botez, acstea au o scurta introducere, care poat fi ori o strofa dintr-o poezie, ori un citat dragut despre copii si despre dragoste, ori o adresare haioasa catre invitati, urmata apoi de numele copilului – acesta fiind cel care isi anunta venirea pe lume si crestinarea si lanseaza invitatia la eveniment si apoi detaliile legate de slujba de Botez de la biserica si de petrecerea care va avea loc apoi la restaurant (data, ora si locul acestora). Invitatia va cuprinde de asemenea si numele parintilor copilului dar si pe al nasilor, cei care ii vor deveni parinti spirituali.

No comments:

Post a Comment