La ce sa fiti atenti cand alegeti cauciucuri tractoare

Spre deosebire de cauciucurile normale, cele folosite in agricultura se uzeaza mai rapid asa ca trebuie schimbate mai des. In functie de sezon si de stoc, majoritatea magazinelor care comercializeaza cauciucuri tractoare sau agricole ofera reduceri, au diverse oferte si vin cu cele mai bune anvelope pentru utilajele agricole, testate si de la cei mai buni producatori. Consilierii vanzari din aceste magazine pot sa ofere oricand cele mai bune variante de achizitie si modelele care va pot ajuta sa terminati treaba mai repede.

Inainte sa mergi in magazin si sa cumperi cauciucuri tractoare trebuie sa stii la ce vei folosi utilajele agricole, in speta tractoarele. De ce? Pentru ca exista cauciuri cu niste canale adanci, normale ori cu trepte sub forma de romb, tractiunea va fi diferita, asa ca e bine sa stii si ce fel de sol ai pe camp si daca suporta greutati mari pe toata suprafata. Tractoarele noi produse recent au cauciuri de aceeasi marime, care se pot gasi peste tot. Se pot alege cauciucuri second hand pentru a se mai face economii, dar nu trebuie sa va asteptati la performante foarte bune. Second hand in cazul unor cauciucuri tractoare inseamna ca deja exista uzura, presiunea la care au fost supuse le-a stricat aderenta si modul in care au grija de solul de sub ele, dar si calitate indoielnica a constructiei in general. Depinde si ce fel ce tractor se foloseste la treburile agricole, ce tip de motor are, cat de mult a fost folosit, ce tractiune are si mai ales pe ce tip de terenuri va fi folosit.

Daca aveti terenuri agricole cu un sol mereu umed, din cauza irigatiilor, e bine sa aveti roti rezistente si mai mari, cu striatii, ca sa nu riscati sa ramaneti impotmolit in mocirla. Ca o regula, cand alegeti anvelope pentru tractor e bine sa le luati noi, sa aiba striatii cat mai evidentiate, sa fie din cauciuc destul de tare, dar si cu parti mai moi, in special la canelurile care se observa la exterior, pentru a nu distruge pamantul pe care se deplaseaza si, evident, culturile.

No comments:

Post a Comment