Scara din inox – mereu moderna

O casa cu stil solicita intotdeauna o scara cu stil. Scara este elementul care face trecerea intre partea de jos a casei - de obicei o zona cu trafic mai intens, unde sunt bucataria, livingul si diningul si in general un birou, unde se pot primi si vizite - si partea de sus a casei, in general o zona unde au acces membrii familiei preponderent, o zona cu trafic limitat.

Suprafetele de placare pentru pardoseala de la cele doua niveuri ale casei pot varia si pot fi gandite in mod diferit, insa este esential sa se mentina un stil unitar in casa, iar cea care va face trecerea intre cele doua zone, va trebui sa fie scara, un liant intre cele doua „lumi”. De aceea este extrem de important ce alegeri facem. Optam pentru scari inox, mergem pe varianta din lemn, sau pe variante hibrid...? Nu tine decat de proprietar si de echipa cu care acesta lucreaza. Cu exceptia caselor gandite in totalitate in stil rustic, scarile din inox, sticla si lemm par sa fie o solutie foarte populara pentru ca reusesc sa faca trecerea dintre doua stiluri total diferite. Putem opta pentru un stil practic, preponderent functional si modern pentru partea de jos a casei si atunci combinatia de sticla si inox este foarte potrivita, si putem opta pentru un stil cald si intim pentru partea de sus a casei si atunci lemnul in combinatie este ideal pentru trecere. Ca atare o scara cu trepte din lem (eventual suspendate pentru o nota mai accentuata de modern), o balustrada din inox si un perete din sticla vor arata ideal si vor face o trecere lina intre spatii.

Foarte populare in casele nou construite in Romania sunt scarile din marmura sau granit, cu balustrada din inox.

Cei mai multi proprietari par sa opteze penru aceasta solutie pentru ca este eleganta si usor de intretinut, dar si pentru ca mentine un stil neutru. Paleta de culoare este si ea neutra, astfel ca poate face usor trecerea intre o placare cu piatra la parterul casei si un parchet ales in concordanta pentru etajul casei.

No comments:

Post a Comment