Ghetele de box cuceresc strada

Asa cum competitiile de atletism necesita un tip anume de pantofi sport sau suprafetele dure necesita un alt tip, la fel si in meciurile de box s-au impus de-a lungul anilor celebrele ghete de box. Care sunt beneficiile acestora pentru boxeri? Sunt extraordinar de usoare, tin glezna foarte strans, oferindu-i stabilitate si protejeaza gambele si gleznele de lovituri. 

De cativa ani incoace, insa, ghetele de box s-au impus si in moda strazii, la capitolul pantofi sport barbati. Mai mult decat atat, astfel de ghete au intrat si in garderoba feminina. Producatorii de echipament sportiv Lonsdale si Everlast, specializati in cea mai mare parte pe echipament pentru box, au impus aceasta tendinta realizand atat colectii pentru ring cat si colectii pentru strada. Astazi, firile sportive nu se feresc sa adopte ghetele de box si in tinuta de zi cu zi, mai ales in sezonul rece, cand acest tip de incaltaminte reprezinta o optiune serioasa. Departe de a se limita doar la modelul inalt, pana la jumatatea gambei, ghetele de box exista si in varianta peste glezna, iar acestea sunt in mod deosebit preferate pentru moda strazii. Cele mai populare ghete de box sunt cele negre, cu logo-uri albe, dungi albe sau perforatii, insa foarte apreciate sunt si cele in culori metalice, in mod deosebit auriu.

Ghetele de box pot fi asortate la barbati cu blugi drepti sau slim cut, sau chiar cu pantaloni de trening, in drum catre sala de sport. Personal, nu i-as recomanda la sala, din simplul motiv ca exista pantofi sport care intrunesc mult mai bine criteriile necesare pentru eficienta in sala de sport. Femeile pot purta acest tip de ghete cu fusta, jeans, trening sau, in functie de modelul lor si culoare, ca si de diferitele elemente folosite pentru personalizare, chiar la o rochie. De asemenea, nu neglijati si varianta cu colanti, insa numai pentru anumite circumstante.

No comments:

Post a Comment