Durerea trecuta: dizolvarea corpului-durere

Atata timp cat nu puteti accent la puterea clipei de acum, durerea emotionala pe care o traiti lasa in urma un reziduu dureros, ce continua sa traiasca in sinea dvs. Se contopeste cu durerea trecutului, care era deja acolo, si se fixeaza in mintea si in corpul dvs. Ea include, desigur, si durerea pe care ati suferit-o in copilarie, provocata de inconstienta lumii in care v-ati nascut.

Aceasta durere acumulata este un camp energetic negativ, care va locuieste corpul si mintea. Daca o considerati un fel de entitate invizibila cu drepturi proprii, incepeti sa va apropiati destul demult de adevar. Este corpul-durere emotional. El are doua moduri de functionare: latenta si activitatea. Un corp-durere se poate afla intr-o stare de latenta pana la 90% din timp; totusi, la o persoana extrem de nefericita, el poate fi activ 100% din timp. Unii oameni traiesc aproape in intregime prin corpul-durere, in timp ce altii doar in anumite situatii, cum ar fi relatiile intime, abandonarile sau pierderile din trecut, ranirile fizice sau emotionale s.a.m.d. Starea de activitate a corpului-durere poate fi declansata de orice eveniment, mai ales daca rezoneaza cu un tipar al durerii din trecut. Cand este pregatit sa se trezeasca din faza de latenta, chiar si un simplu gand sauo remarca inocenta, facuta de o persoana apropiata, poate activa corpul-durere. Unele corpuri-durere sunt neplacute, dar relativ inofensive, de exemplu, ca un copil care nu vrea sa renunte la o cerere sacaitoare. Altele sunt niste monstri viciosi si distructivi, adevarati demoni. Unii sunt violenti fizic; dar mult mai multi sunt agresivi din punct de vedere emotional. Unii ataca persoanele apropiate sau pe cele din imprejurimi, in timp ce altii va ataca chiar pe dvs., gazda lor. Gandurile si sentimentele pe care le aveti despre viata proprie devin atunci profund negative si autodistructive. Boala si accidentele apar deseori tocmai in acest fel. Unele corpuri-durere isi pot impinge gazda la sinucidere. Cand credeti ca stiti bine o persoana si apoi va confruntati brusc, pentru prima oara, cu ocreatura straina si perfida, traiti un soc. Totusi, este important sa o observati mai mult in dvs. insivasi mai putin in altii.

Cautati orice semn de nefericire, in orice forma el poate semnala trezirea corpului-durere trezirea aceasta poate lua forma iritarii, a nerabdarii, a proastei dispozitii, a dorintei de a rani, a enervarii, a furiei, a deprimarii, a nevoii de a declansa un moment dramatic intr-o relatie personala etc. Surprinde-ti corpul-durere in momentul in care se trezeste din starea de latenta. Corpul-durere vrea sa supravietuiasca, precum orice alta fiinta vie, si nu poate supravietui decat daca va determina va identificati inconstient cu el. Atunci se poate ridica, poate pune stapanire pe dvs. poate trai prin dvs. Are nevoie sa-si procure „hrana" prin dvs. si poate sa va determine sa va identificati cu el. Se hraneste cu orice experienta ce rezoneaza cu propriul sau fel de energie, cu orice lucru ce creeaza o durere noua, indiferent sub ce forma: furie, dorinta de a distruge, ura, pierdere, drama emotionala, violenta si chiar boala. Astfel, corpul-durere, in momentul in care apreluat conducerea, va va pune intr-o situatie de viata care sa reflecte propria sa frecventa energetica si sa-l hraneasca. Durerea nu se poate hrani decat din durere. Durerea nu se poate alimenta din bucurie. O gaseste cu totul indigesta. Odata ce corpul-durere a pus stapanire pe dvs., doriti si mai multa durere. Deveniti o victima sau un tiran. Vreti fie sa provocati sau sa suferiti durerea, fie amandoua. Nu este o diferenta prea mare intre ele. Desigur, nu sunteti constient de acest aspect si veti sustine cu vehementa ca nu doriti durerea. Dar examinati-va cu atentie si veti descoperi ca gandirea si comportamentul va sunt proiectate in asa fel incat sa faca durerea sa continue, atat in ceea ce va priveste pe dvs., cat si pe altii. Daca ati fi intr-adevar constient de acest lucru, tiparul s-ar dizolva, pentru ca a dori mai multa durere este o nebunie si nimeni nu este nebun in mod constient sau voit. Corpul-durere, care este umbra intunecata, aruncata de sinele fals, in realitate se teme de lumina constiintei. Se teme sa nu fie descoperit. Supravietuirea sa depinde de identificarea dvs. inconstienta cu el, ca si de frica inconstienta de a infrunta durerea ce traieste in dvs. Dar, daca nu o infruntati, daca nu o aduceti la lumina constiintei, veti fi fortat sa o retraiti de nenumarate ori. Corpul-durere vi se poate parea un monstru periculos, la care nu suportati sa va uitati, dar eu va asigur ca este o fantoma lipsita de substanta, care nu poate invinge puterea prezentei dvs. Unele invataturi spirituale afirma ca orice durere este in ultima instanta iluzie si au dreptate, intrebare: este adevarat si in cazul dvs.? O simpla credinta nu poate face ca acest lucru sa fie adevarat. Vreti sa traiti durerea pentru tot restul vietii si sa continuati sa spuneti ca este o iluzie? Acest lucru va va elibera de durere? Ceea ce ne preocupa aici este felul in care va puteti da seama de acest adevar adica felul in care il puteti face sa devina real in experienta dvs.

Asadar, corpul-durere nu vrea sa fie observat direct si sa fie vazut asa cum este in momentul in care il observati, ii simtiti campul energetic in interiorul dvs. si va indreptati atentia asupra lui identificarea cu el fiind impiedicata. Se instaleaza o dimensiune superioara a constiintei. Eu o numesc prezenta. Sunteti acum martorul sau observatorul corpului-durere. Aceasta inseamna ca el nu va mai poate folosi de acum inainte, pretinzand ca va reprezinta, si nu se mai poate alimenta prin dvs. V-ati descoperit puterea interioara. Ati dobandit accesul la puterea Clipei de acum. Ce se intampla cu corpul-durere cand devenim suficient de constienti pentru a intrerupe identificarea cu el? Corpul-durere este creat de inconstienta; constiinta il face sa devina el insusi. Sfantul Pavel a exprimat foarte frumos acest principiu universal: „Iar tot ce este pe fata, se descopera prin lumina, caci tot ceea ce este descoperit lumina este".

Asa cum nu puteti lupta cu intunericul, tot asa nu puteti lupta cu corpul-durere. incercand sa faceti acest lucru, ati crea un conflict interior, si astfel si mai multa durere. Observarea este suficienta. Observarea lui implica acceptarea lui ca parte a ceea ce este in momentul dat.

No comments:

Post a Comment