Cum se poate face o optimizare seo gratuit in doar cativa pasi

De cand Internetul s-a dezvoltat asa de mult si a devenit accesibil pentru toti cei mai mult sau mai putin familiarizati cu SEO, oricine care si-a dorit a putut sa-si optimizeze site-ul gratuit cu o gramada de instrumente online si offline, prin metode si tehnici simple. Inainte de a aplica orice tehnici de optimizare seo gratuit mai simple sau mai complexe ar trebui sa stiti clar ce profil va avea site-ul afacerii, care sunt cuvintele cheie pe care le veti implementa si accentua, cum pot sa fie integrate in url-ul site-ului.

Dupa ce ati cautat ce concurenta exista pe fiecare cuvant cheie si ce fel a ales concurenta sa le foloseasca, cat de calitative si relevante sunt site-urile pe care se mai intalnesc acele cuvinte si in cate directoare sunt inscrise. Imediat dupa ce avem cuvintele cheie cele mai bune putem sa trece la alcatuirea structurii arborescente a website-ului. In fiecare URL pagina si numele asociat fiecarei pagini este foarte important sa avem cuvintele cheie, formatul site-ului trebuie sa fie neaparat HTML, daca avem concurenti puternici, iar daca nu e bun si un site in flash. Numarul de backlinks este si el foarte important si trebuie sa fie mai mare decat in cazul concurentei. Se trece apoi la continut, care trebuie formatat corespunzator si aplicate cuvintele cheie, dar nu prea multe, pentru optimizare seo gratuit. Regula generala este ca aceste cuvinte cheie sa fie si in meta descrieri si in sectiuni si denumirea lor sau in cadrul textului, dispuse simetric, mai ales in primul si ultimul paragraf.

Continutul e musai sa fie original, sa nu existe duplicate si sa nu existe nici macar imagini copiate de pe alte site-uri. Marcarea textului si a cuvintelor cheie se poate face si cu ajutorul Headings, cromatica diferita sau diferite marimi si tipuri de fonturi. Imaginile trebuie si ele optimizate, reduse ca dimensiuni in kb, sa aiba atributul alt text activat si sa existe in toate campurile cuvantul cheie asociat imaginii. In privinta optimizare seo gratuit pentru meta, acestea pot fi generate automat sau completate manual, insa nu trebuie sa lipseasca, procentul lor trebuie sa fie verificat mereu in fiecare pagina.

La final se valideaza CSS si XHTML cu ajutorul instrumentelor gratuite online si se inscrie site-ul in cat mai multe directoare relevante.

No comments:

Post a Comment