Reguli de „buna purtare” a ceasurilor de dama

Asa cum exista foarte multe doamne pasionate de bijuterii, la fel exista si femei care au o adevarata pasiune pentru ceasuri. O pasiune deloc ieftina, daca ar fi sa ne gandim la mecanismele elvetiene, la formele perfecte sau la pietrele pretioase care uneori accesorizeaza piesele de orologerie pe care le purtam cu mandrie. Si desi este adevarat ca ceasurile scumpe sunt si cele mai rezistente si sunt ceasurile care arata ele insele ca adevarate bijuterii pe mainile fine ale doamnelor, exista si ceasuri dama care fara sa necesite credite la banca sau venituri de top, reusesc sa arate foarte bine, sa evite ideea de kitsch, sa fie foarte rezistente si sa impodobeasca cu succes o mana feminina.

Despre aceste ceasuri frumoase si practice, depre aceste ceasuri – fie ele automatice, mecanice, digitale sau cu quartz – veti gasi mai multe informatii si cu atat mai multe modele inedite si extrem de frumoase si chic la e-top-online.ro. Si daca tot consultati ofertele de la e-top online, iata care sunt cele mai importate reguli atunci cand purtam ceasuri, astfel incat sa nu incalcam nici un cod estetic sau de fashion.
Cureaua ceasului nu trebuie nici sa stranguleze mana, dar nici sa arate ca si cum urmeaza sa cada. Foarte usor de facut cand cureaua este din piele sau silicon, mai complicat cand vorbim despre o bratara metalica, caci va fi nevoie de un drum la ceasornicar, pentru ajustare.

Ceasul nu se poarta cu cadranul catre interiorul mainii. Desi exista persoane care par sa prefere acest stil de a purta un ceas, nu are nimic practic si nici estetic.
Cadranul mare trebuie purtat cu grija de doamnele cu maini subtiri. Atentie la proportii: cadranul nu ar trebui sa depaseasca linia incheieturii.
Ideal ar fi ca ceasul sa fie asortat coloristic la tinuta, si la fel de important este sa fie asortat si stilului vestimentar.

Legat de purtarea cesului la tinutele de seara, moda pare sa accepte mai nou ceasurile mici, metalice, eventual cu pietre sau cristale, ca accesoriu bijuterie, desi multe doamne tin inca la vechile reguli din fashion care excludeau ceasurile din tinutele de seara. Accesorizarea tinutei  este o optiune personala, insa evitati ceasurile mari sau ceasurile cu curea din piele la rochii fine, de seara.

2 comments:

  1. Eu mi-am cumparat de pe www.brasty.ro si am primit reducere de 5% la urmatoarea achizitie neputand cumpara altul(Lipsa de bani :)) ) las aici pentru voi codul= BRASTY05
    Folositi cu incredere este functional il adaugati in cosul de cumparaturi!

    ReplyDelete
  2. Eu mi-am cumparat de pe www.brasty.ro si am primit reducere de 5% la urmatoarea achizitie neputand cumpara altul(Lipsa de bani :)) ) las aici pentru voi codul= BRASTY05
    Folositi cu incredere este functional il adaugati in cosul de cumparaturi!

    ReplyDelete