Pisicute cu o cariera de invidiat

Mike, paznic la muzeu. Intre 1909 si 1929, poarta principala a British Museum a avut un paznic de nadejde care a descurajat toti cainii care doreau sa faca o vizita de placere prin curtea muzeului dar si vizitatorii nepoftiti. Cat Mike, o pisica foarte nervoasa de felul ei, ura cam totul in jurul sau. In afara de caini, pe care-i ura de moarte, lui Mike nu-i placeau nici celelalte pisicute pe care le fugarea pana obosea. Porumbeii insa, curios nu erau pe lista ei neagra. Toate pasarile care depaseau teritoriul marcat de poarta muzeului erau prinse usurel de pisica, care le ducea stapanului, la randul sau acesta le elibera iar Mike primea o recompensa. Singurii care reuseau sa-i intre in gratii pisicii erau stapanul sau si egiptologul muzeului. In timpul Primului Razboi Mondial, cat muzeul a fost inchis, Mike a fost pastrat si ingrijit. Animalul a murit in 1929, insa oricine viziteaza muzeul ii poate vedea mormantul micut aproape de intrarea dinspre Great Russel Street.
Bublik, pisica de la Consiliul Municipal. In regiunea Ural din Rusia, o alta felina cu veleitati politice si-a spus cuvantul-bine, reformulam, a mieunat cele ce a avut de spus. Micuta felina de doar trei luni si-a lansat campania fara sa clipeasca. Bublik a candidat pentru o functie in consiliul din Yekaterinburg in aprilie 2013. Platforma sa electorala nu prea era asa de stabila, cuprinzand sprijinirea celor care doreau mancare mai ieftina pentru pisici dar si campaniilor anti-castrare (ouch!). Sloganul sau foarte bun, „For a Fun Future!” si posibilitatea de a-i da o labuta prietenoasa colegului Hank i-au crescut popularitatea instant. Desi si-ar fi putut tine promisiunile cu ajutorul stapanului, Bublik nu a castigat alegerile pentru Consiliu.
Rusik, ofiterul de politie. Cainii politisti si cei care salveaza vietile oamenilor sunt cunoscuti-ba sunt si vedete de televiziune, ganditi-va la Detectivul Rex-insa nu ar fi posibil si pisicile sa intre in politie? Rusik a fost arma secreta a politiei rusesti in lupta impotriva contrabandei cu sturion din Marea Caspica. Problema era grava pentru ca sturionii erau pe cale de disparitie din cauza braconajului. Rusik a venit cu solutia salvatoare. Pisica a fost adoptata de politisti si a fost hranita doar cu sturion confiscat de la criminali. Asa ca putea gasi oricand mancarea ei favorita dupa miros, chiar daca era ascunsa printre alti pesti, in masinile care treceau pe la punctul de control. Nasucul sau era asa de bun ca i-a facut pe politisti sa concedieze cainii folositi pentru adulmecat. A murit insa in iulie 2013, la datorie, cand o masina pe care o cauta l-a strivit. Asa de mult le-a placut rusilor cum au lucrat cu Rusik ca se gandesc sa-si traga o armata de pisicute antrenate special pentru a adulmeca.

No comments:

Post a Comment