Lucruri comune care sunt mult mai periculoase decat lucrurile de care ne temem

Disney World ucide mai multi oameni decat crocodilii din Florida. Intre 2005-2014, opt vizitatori ai Disney Wordl Orlando, Florida au fost ucisi. Atacurile de cord si traumatismele severe au dus la decesele regretabile. Cinci muncitori angajati ai parcului de distractie au murit in timpul unui sezon prost, fie din cauza traumelor, fie electrocutati. Unii pot considera crocodilii din Florida ca sunt mai inspaimantatori decat Mickey Mouse.

Ideea de a fi tarat si macelarit in apa de un astfel de animal fioros este infioratoare. Daca multi crocodili ataca doar provocati, sunt si multi care se napustesc asupra oamenilor fara nici un rost. Totusi, mai degraba ai sanse sa castigi la Loterie decat sa fii muscat de un crocodil. Doar sase oameni au murit omorati de crocodili, fara sa-i fi provocat, intre 2005-2015. Caldura torida din vara te va ucide mai repede decat fulgerul. Nu numai ca este cald vara, insa se pot atinge pe Terra temperaturi chiar mai mari decat cele de la suprafata Soarelui. Fulgerul poate sa atinga temperaturi de pana la 30.000 de grade Celsius, cauzand arsuri severe si omorand cam 51 de oameni numai in SUA. Contrar credintei potrivit careia oamenii sunt loviti direct de fulger, fulgerul ajunge la corpul uman doar daca acesta se afla in preajma altui obiect atins deja de fulger. De aceea, cand e furturna si sunt fulgere trebuie sa ne adapostim in interiorul unei case sau al unui adapost. Cand sunteti in casa ar trebui sa verificati mai intai aerul conditionat si cat de cald e in casa, pentru ca mai mult de 600 de oameni mor anual in USA din cauza diferentelor de temperatura.

Odata ce temperatura creste alarmant, corpul incepe sa produca transpiratie, sangele e pompat in capilare pentru a radia caldura, iar tot sangele care ajungea in organele interne este pompat inspre straturile externe ale pielii. Oxigenul dispare din sange si nu mai permite organelor sa functioneze corect, corpul fiind mai greu de racit. Cand temperatura ajunge la 40 de grade, rinichii cedeaza, creierul cedeaza si poate surveni coma si decesul. La 49 de grade Celsius deja celulele sunt atacate si moartea este aproape.

No comments:

Post a Comment