Incepe sezonul de iarna in Alpi?

Pasionatii de ski care nu mai au rabdare pana la inceputul sezonulu de ski in celebrele statiuni din Austria au parte de o veste buna! Finalul lunii septembrie vine cu noi caderi de zapada in zonele alpine inalte, iar daca ai o pasiune pentru schiatul pe ghetari, nu ai decat sa vezi care sunt cele mai bune oferte ski Austria in acest sens. Si nu va trebui sa cauti mult! Conditiile sunt excelente in aceasta perioada a anului pe ghetarul Hintertux, unul dintre cei mai atractivi din Europa, care are un strat de zapada de 80 de cm in acest moment.

Tot la capitolul ski pe ghetari, Austria vine cu o alta destinatie de top 10 in Europa, si anume Ghetarul Stubai, cel mai mare din Austria, situat la numai 20 de km de statiunea Neustift. Este o destinatie perfecta pentru initiati in ski si ofera si trasee in afara pistei.

Celebru este si ghetarul Kitzsteinhorn, ce se inalta deasupra faimosului resort Kaprun, si ofera o multitudine de partii de ski, majoritatea dintre ele destinate schiorilor de nivel intermediar.

Si in Solden, pasionatii de ski pe ghetar au ceva experiente de incercat, fie pe Tiefenbach sau pe Rettenbach, care insumeaza 39 de kilometri de partii de schi, legate intre ele de gondola Glacier Express.

Asadar, iata de ce Austria este si va ramane intotdeauna in topul preferintelor schiorilor din Europa si de multe ori si de pe continentul american sau din Australia, castigand puncte atat la capitolul vacante in sezonul de iarna cat si la capitolul vacante in extra-sezon. Austria face deliciul turistilor cu preturile sale, dar si cu modalitatile de petrecere a timpului after-ski. Nu e de mirare ca vecinii sai din Germania au motive serioase sa se teama pentru soarta turismului lor in statiunile montane…

No comments:

Post a Comment