Formularul A1 si obtinerea lui poate sa ne dea foarte multe batai de cap mai ales din cauza actelor extrem de multe si variate pe care trebuie sa le depunem in dosar. Insa daca facem o incursiune in lista actelor ne vom da seama ca nu este atat de complicat mai ales pentru ca in cazul firmelor cat si a persoanelor fizice autorizate care doresc sa solicite un astfel de act si anume formularul A1, se cer acte cu care angajatorii de regula se tot confrunta peste tot cand au nevoie de ceva anume.
Cum se obtine formularul A 1 sau care sunt conditiile pe care legea le prevede si la este el bun ne raspund profesionistii din domeniu de la firmele de intermediere. Insa atunci cand ai nevoie de un formular A1, cu siguranta stii si pentru ce este el bun, implicit te ajuta, pe tine ca si firma, sa detasezi muncitorii sau un singur muncitor pentru prestarea de anumite servicii, pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene. Legile insa se modifica de la an la an, iar cei care activeaza in domeniu sunt constienti de acest lucru si cu siguranta, oricat de iritant ar fi, fac tot posibilul sa fie in termeni legali si sa functioneze conform noilor norme europene.
Formularul A1, din cate stim, a fost inlocuirea formularului E101. Desigur ca cei care au incheiat formulare E101, care inca nu au depasit termenul impus de lege nu trebuie sa se panicheze deoarece acestea sunt inca valabile, dar formularul A1 nu face decat sa aduca cateva completari si restrictii in plus pentru firmele care urmeaza sa detaseze angajati pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene. Exista si cateva exceptii pe care legea le prevede, iar una dintre acestea este reprezentata de faptul ca daca un muncitor urmeaza sa desfasoare activitate in alt stat mai putin de opt zile atunci el nu va mai avea nevoie de formularul A1.
No comments:
Post a Comment