Radeti si zambiti cat puteti de mult!

1. Cand zambim sunt eliberati niste neurotransmitatori numiti endorfine, proces ce are loc prin miscarea anumitor categorii de muschi faciali. Endorfinele sunt raspunzatoare de starea noastra de bine si de scaderea nivelului de stres. Chiar si mimarea zambetului sau un zambet fortat are acelasi efect deoarece materia cenusie nu poate face diferenta dintre cele doua tipuri de zambete.

2. Endorfinele eliberate cand zambim sunt deosebit de eficiente cand avem dureri. Asa ca zambiti si radeti cand va loviti la umar, de exemplu. Poate ajuta foarte mult la disparitia durerii insuportabile.

3. Hormonul stresului, cortizolul, se gaseste in cantitati mai mici la cei care rad si zambesc.

4. Rasul mareste capacitatea pulmonara pe moment, intinde muschii organismului si determina homeostazia (o caracteristica aparte a organismului uman de a mentine in limite normale mediul intern din corp si particularitatile acestuia).

5. Un ras sanatos ne poate elibera de emotii nedorite sau de anxietate. Rasul si zambitul au un impact social enorm intr-o societate normala.

6. Zambitul este o modalitate de a atrage oamenii de partea ta. Relationarea cu cei din jurul tau e mult mai usoara si eficienta daca zambesti tot timpul; astfel inspiri incredere celorlalti si reusesti sa-ti atingi scopurile dorite.

7. Si cainii sau sobolanii, maimutele rad, nu numai oamenii.

8. Umorul si rasul sunt de nedespartit. De obicei, oamenii rad cam de 17 ori pe zi, comunicand astfel relaxarea si faptul ca nu reprezinta o amenintare.

9. Stiinta care studiaza rasul se numeste Gelotologie-Gelos era zeul rasului in Grecia Antica.

10. Poti face bani buni facandu-i pe altii sa rada. Peter Kay a fost cel mai bogat comediant platit din Marea Britanie in 2011, castigand 30 de milioane de dolari… din ras, mai mult si de cat familia Beckham.

11. Bebelusii pot rade de la 3-5 luni, insa pot zambi din primele ore de viata.

No comments:

Post a Comment